A geometriai szabadalmak, az elsőrendű anyagok, a legmodernebb formák és gyártási technológiák teszik lehetővé, hogy az Oakley olyan szemüvegeket készítsen, amelyek megőrzik a lencse optikai teljesítményét törőérték, optikai tisztaság és prizmahatás szempontjából.

XYZ Optika


A hajlított lencseformák optimalizálják a lencse periferikus látóterét és a szem védelmét, de ilyen szélsőséges kontúrok optikai torzítást eredményeznének a fénytörés következtében. Az Oakley XYZ technológiája a lencsék hajlítását precízen, minden ponton az emberi szemhez igazítja,és ezzel megakadályozza a torzítást. A szabadalmaztatott geometria bármely látószögben, még periférikusan is biztosítja az éleslátást.

image

Plutonite


A könnyű plutonite nevű anyag – amelyet a lencsék gyártásához használnak – első osztályú kényelmet nyújt viselőjének, ugyanakkor véd az ütésektől, illetve az ultraibolya sugárzástól. A PLUTONITE az egyetlen lencseanyag, amely a cég által alkalmazott gyártási technológia és digitális tervezés követelményeinek meg tud felelni.


image

Iridium lencsebevonat


Az Oakley lencsék Irídium védőrétege lehetővé teszi viselőjük számára, hogy bármilyen fényviszonyhoz alkalmazkodjon. A túlhevített fémoxidok molekuláris szinten kötődnek a lencséhez, egy tartós, egyenletes szűrőréteget képezve, amely optimalizálja a kontrasztokat és minimalizálja a tükröződést. A bevonat úgy van kiképezve, hogy a visszaverődés, a fényáteresztés és –elnyelés közti optimális egyensúlyt megtartsa a környezeti viszonyoknak megfelelően.


image

Kényelem és illeszkedés


Az Oakley keretek tartós kényelemre és biztonságos illeszkedésre vannak kiképezve. A cég által levédett 3 pontos illeszkedés biztosítja, hogy a keret csak három helyen érjen a fejhez, az orrnyergen és a halántékoknál. Ez az optikának tökéletes felfüggesztést ad, továbbá képes megszünteti a hagyományos szemüvegkeretek okozta kényelmetlenséget.


image

UV védelem


Az Oakley verhetetlen védelmet nyújt a káros UV sugárzással szemben. A PLUTONITE lencseanyag tulajdonsága, hogy 100%-osan blokkolja minden UVA, UVB, UVC és káros kékfénysugár útját. A védelem magából az anyag szerkezetéből adódik, nem egy vékony, sérülékeny védőrétegből.


image

Ütésvédelem


Az Oakley lencseanyagai és keretformái felülmúlhatatlan védelmet biztosítanak a nagy sebességgel és nagy tömeggel történő ütközések esetén.

image

Motocross szemüvegek


Az Oakley MX szemüvegek a lehető legjobb eszközök arra, hogy megvédjék a szemet a víz, a piszok és egyéb szennyeződés ellen. A karcálló LEXAN lencse 100%-os védelmet nyújt az UV és a káros kékfény ellen. A tartós, pehelykönnyű uretán keretek tökéletes körívben fogják körül a szemet, és úgy illeszkednek az archoz, hogy ne zavarják a periférikus és lefelé irányuló látást.

Síszemüvegek


Nincs párásodás. Nincs torzítás, sem vakító fény. Nincs nedvesség okozta irritáció. Semmi kétség, hogy a profi téli élsportolók az Oakley-t választják.