A szemüveg mindennapi életünk nélkülözhetetlen velejárója. Egyre többen ismerik fel, hogy a fáradékonyság, a fejfájás vagy éppen a rossz közérzet mögött szemészeti probléma állhat. A bizonytalan mozgás és a dekoncentráltság oka egyaránt a jó korrekció hiánya. A legnagyobb problémát a rendszeres látásvizsgálat elmulasztása okozza, pedig ugyanúgy kellene évente szemorvoshoz vagy optomeristához mennünk, mint ahogy tüdőszűrőre vagy fogászati ellenőrzésre. A szemüveglencsék anyaguk szerint két nagy csoportba sorolhatók: üvegre és műanyagra (polikarbonát). Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Az üveglencse nem karcolódik, viszont törékeny és jelentős súlya van.image

A műanyag lencse kis súlya miatt egyre népszerűbb, viszont puhább anyaga miatt felülete karcolódhat. Egy közepes vagy erős dioptria esetén el kell gondolkodnunk a lencse vastagságán is, az elkészítendő szemüveg súlya és esztétikuma miatt. A mai gyártási technikáknak köszönhetően már az egészen magas adatok esetén is vékony, esztétikus szemüveget lehet készíteni. A mai modern lencsék felületét keményítőréteg védi a karcolódás ellen. A zavaró tükröződések és csillogások csökkenthetők reflexiócsökkentő bevonattal,amelyek különösen segítik az autóvezetést és a monitor elötti munkavégzést.Ez a réteg szinte minimálisra csökkenti a dioptriás lencse csillogását,láthatóvá teszi a tekintetet a szemüveg mögött.
TRANSITIONS LENCSÉK:


A transitions lencsék a fejlett fényre sötétedési technológián alapulnak, mellyel páratlanul tiszta látásélményt nyújtanak. Javítják a látás minőségét, segítenek megőrizni szemeinek épségét.


image


További információk a Transitions lencsékrőlVARILUX LENCSÉK:


Látásunk az életkorral egyenes arányban romlik. A leg modernebb és egyben legkényelmesebb megoldás a 45 év felettiek látásproblémájára a progresszív szemüveglencse, amellyel zavartalan látásmező tárulhat elénk. A Varilux lencsék kínálják önnek ezt a látásélményt. Megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkeznek ezért nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet adnak.


image


További információk a Varilux lencsékről